Хуманост на делу: Изграђена кућа за Гору Љујић из Бранчића

Хуманост на делу: Изграђена кућа за Гору Љујић из Бранчића

Гора Љујић из Бранчића уселила се у кућу коју су за њу саградили хумани људи. Након што је више година живела у нехуманим условима, без пристојног крова над главом, Гора Љујић ову зиму зимује у топлом дому.

597
0
SHARE

На неколико метара од старе куће, која се једним делом урушила, али и камп приколице, у којој је Гора Љујић провела прошлу, веома хладну зиму, саграђена је нова кућа. Педесетшестогодишња Гора данас је у свом дому примила оне који су, поред Сенада Јоновића, најзаслужнији за његову изградњу. Нов намештај, електрични уређаји, фрижидер, телевизор…све то су обезбедили људи широког срца којима је Гора веома захвална.

Задовољна сам. Људи из месне заједнице су ми направили кућу. Јуче су били и донели су ми намештај, кревет, јорган, ћебад… – прича Гора Љујић.

Чланица Савета месне заједнице Ивање Светлана Дивац прва је указала на нехумане услове у којима Гора живи.

Срећна сам мало мање од Горе. Презадовољна сам што смо успели да саградимо Гори дом. Сада је у топлом, сигурном, а само кад се сетим како јој је било пре. Још има хуманих људи, а најзаслужнији је Бранко Томашевић који је анимирао и знане и незнане људе да помогну  – каже чланица Савета месне заједнице Ивање Светлана Дивац и истиче да јој је драго што је Гора усељена пре зиме.  

Председник Савета МЗ Ивање каже да велику захвалност дугује Сенаду Јоновићу, чија је фирма „Јоновић градња“ извела све грађевинске радове, као и бројним донаторима међу којима су браћа Сенад и Џенан Лончаревић, Конинг, Стар Јела, Стилекс, Ћатић компани, Стара Рашка, Алфа транс…

Амина Рондић, која је скоро дипломирала и запослила се, дошла је код мене на врата и донела новац, од своје прве плате за изградњу куће. Мене је то баш дирнуло. Неко коме је до јуче требало помоћи, укључио се у нашу акцију – каже председник Савета МЗ Ивање Бранислав Томашевић.

Светлана Дивац је захвална Телевизији Форум која је дала свој медијски допринос целој акцији. А каже да је разочарана у Општинску управу и њене челне људе.

Центар за социјални рад је тотално заказао, као и Општинска управа на челу са председником општине. Желим да покажемо људима у Пријепољу да може кад се хоће, да има добрих људи, да може једна акција да успе, да усрећимо некога и омогућимо му да живи пристојно – закључује Дивац.

Да није тешко навићи се на боље, Гора је потврдила тако што је натерала своје госте да ципеле оставе пред вратима њеног новог дома. Све што је стекла захваљујући хуманим људима, Гора зна да цени. Иницијатори градње се надају да ће јој Електродиструбуција помоћи да што пре добије струју у целој кући, а онда ће после много година моћи да гледа телевизор. Слика ће бити у боји.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY