SHARE

До краја марта, према планираној динамици, требало би да почне реконструкција Постројења за прераду пијаће воде „Сељашница“ и око 390 метара дистрибутивног цевовода у резервоару „Јездовића коса“.

За време трајања реконтрукције, грађани ће нормално бити снабдевани исправном пијаћом водом.

Да реконструкција постројења за прераду пијаће воде „Сељашница“ долази у правом тренутку, говори податак да је од 1970. године, када је изграђена, ово прво озбиљније улагање.

Према речима Дане Љујић реализацијом ових пројеката око 7000 домаћинстава који користе воду са постројења Сељашница добиће квалитетније и уредније водоснабдевање, а умногоме ће бити олакшан рад запосленима у постројењу.

Мењаће се по шест вентила на доводу сирове воде, одводу пијаће воде у резервоар чисте воде, на првом филтрату и вентила на канализацији. Поред тога, урадиће се пескарење свих цеви у цевној галерији, као и комплетан ентеријер: кречење, подне плочице…Све ово морамо одрадити, а постројење мора функционисати, значи не сме ни једног тренутка стати са радом – рекла је руководитељка Постројења за прераду воде „Сељашница“ Дана Љујић.

Извођачи радова су изабрани и наредних дана следи потписивање уговора.

Било је више понуђача, а најповољнија понуда за реконструкцију Постројења на Сељашници била је понуда Јединства из Ужица. Очекује се ових дана потписивање уговора, а вредност радова је 13,3 милиона динара без ПДВ-а. Надзор над тим пословима вршиће ЈКП „Лим“- каже директор ЈКП “ Лим “ Енис Мемишаховић.

Посао реконструкције дистрибутивног цевовода у резервоару „ Јездовића коса“ поверен је такође једној фирми из Ужица.

Изабран је најбољи понуђач. Вредност радова је 7.7 милиона динара без ПДВ-а, а радове ће изводити фирма Welding, такође из Ужица и ту очекујемо потписивање уговора у току ове недеље. Ту се прво мора извадити постојећи цевовод па се онда приступа монтирању новог – додао је Енис Мемишаховић.

Ово је заједнички пројекат општине Пријепоље и ЈКП „Лим“ који су припремили конкурсну документацију за избор извођача радова, док је поступак јавне набавке спровела општина Пријепоље.

Када је у питању ова цевна галерија, она је већ одавно требала да се уради. До сада није било средстава, ми смо препознали тај проблем и ових дана то решавамо заједно са доводом воде до резервоара на Јездовића коси, који је капацитета 2 хиљаде кубика. Задњих 40 година од кад је направљен никада није кориштен нити пуштен у систем водоснабдевања – рекао је члан Општинског већа Милан Гачевић.

Оба пројекта у потпуности финансира Канцеларија за јавна улагања Републике Србије, а рок за завршетак радова је 60 дана од дана увођења извођача у посао.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY