Млади знају шта хоће, али нема ко да их чује

Млади знају шта хоће, али нема ко да их чује

У оквиру пројекта „Млади – активни грађани локалне заједнице“ који је уз подршку Организације за европску безбедност и сигурност, Мисија у Србији, реализовало Удружење Форум жена Пријепоља, излистани су проблеми и конкретни предлози  младих на који начин би желели да се унапреди њихов положај у општини Пријепоље. Уобличени у форму дописа упућени су представницима локалне самоуправе. Изостао је планирани сусрет са младима, јер одговорни у локалној самоуправи нису имали времена да приме делегацију младих.

А шта су млади предложили у области образовања, активизма младих и коришћења слободног времена.

Млади желе да  буду укључени у израду и презентацију образовних садржаја и смерова.
Желе више неформалних видова образовања – курсева страних језика и едукативних радионица.

Млади  захтевају да им се омогући да буду укључени у процесе доношења одлука које се тичу младих у општини Пријепоље, као и да буду адекватно и благовремено обавештени о свим питањима и одлукама које директно утичу на њихов положај.

У циљу квалитетнијег коришћења слободног времена, ђаци средњих школа желе адекватне просторе за спортске активности, желе базен, више културних програма, више садржаја за младе из области програмирања, учења језика, али и стицања конкретних вештина попут шивења, фризирања и шминкања.

У сарадњи са координаторком Канцеларије за младе Миленом Јовановић и координатором израде Локалног акционог плана за младе Адмиром Вељовићем, завршна радионица је у другом делу практично била јавна расправа о предлогу Локалног акционог плана за младе општине Пријепоље.

Пројекат „Млади – активни грађани локалне заједнице“ реализован је уз подршку  Организације за европску безбедност и сигурност, Мисија у  Србији и Амбасаде Велике Британије у Београду.

Подели на мрежама

Повезани чланци