SHARE

У најмлађем узрасту најуспешнији су били Недим Шантић и Емилија Потежица.

„Ова награда ми много значи и задовољна сам својим наступом. Пошто ми је ово последња година са учитељицом, ја бих ову награду посветила својој учитељици Сабини Фазлић и овим путем бих јој се захвалила на одабиру песме“, каже Емилија Потежица, ученица четвртог разреда ОШ“Душан Томашевић Ћирко“.

У средњој категорији најбоље су биле Јелена Брашњевић из Коловрата и Теодора Несторовић из Велике Жупе, а у најстаријој Ђорђе Досковић и Јана Ракоњац.

О најбољим извођењима одлучио је трочлани жири у саставу: дечји песник Дејан Алексић, новинарка Индира Хаџагић Дураковић и редитељка Марија Барна Липковски.

„Нека су се деца просто више истакла по дикцији, по артикулацији, по томе колико су били сигурни у себе. Свака част свима који су учествовали и потрудили се да и поред школских обавеза додатно раде са својим наставницима и родитељима“, истакла је редитељка Марија Барна Липковски, чланица жирија.

Програм је обогаћен наступима ученика и ученица Основне музичке школе у Пријепољу, као и анимацијама дечјег песника Дејана Алексића, а организатор смотре је градска библлиотека „Вук Караџић“.

„Циљ ове смотре је унапређење културе говора и лепог изражавања код ученика, као и развијање љубави према поезији, што сугестивније изражавање мисли и осећања, популарисање поезије, ширење круга рецитатора и афирмација писане речи. Библиотека као организатор ове смотре наградила је најуспешније вредним књигама, дипломама и похвалама“, истакла је директорка библиотеке „Вук Караџић“ Садија Хоџић. 

По двоје најбољих у свакој категорији учествоваће на окружној смотри која ће се 19. априла одржати у Косјерићу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY