Елдар Лисица: Све одлуке које доносе Милован Милићевић и Адмир Мушовић су ништавне

Елдар Лисица: Све одлуке које доносе Милован Милићевић и Адмир Мушовић су ништавне

Од почетка 2017. године до данас заступници Спортског савеза у АПР-у мењани су 14 пута – осам пута био је то Адмир Мушовић, шест Елдар Лисица. Последња измена је од 19. фебруара ове године, када је по Решењу АПР-а на место заступника именован Елдар Лисица. Функцију секретара Спортског савеза обавља и Адмир Мушовић који има подршку актулене општинске власти, што је према мишљењу Лисице недопустиво, јер у спорту не би требало да има места за политику и додаје:

Што се тиче лично мене, ја сам за генералног секретара изабран одлуком 19 од тадашњих 26 чланица Спортског савеза, односно, одлуком скупштине правих спортских радника, без утицаја тадашње политичке локалне власти. 

Сматра и да спортски клубови трпе, јер актуелна општинска власт за руководство Спортског савеза подржава политичке функционере.

Мислим на Милована Милићевића, јер је он члан Општинског одбора Покрета социјалиста и према Закону о спорту он не може као политички функционер да обавља функцију у органима Спортског савеза. Такође, и Адмир Мушовић је политички функционер, он је председник надзорног одбора СДА Сулејмана Угљанина. Све одлуке које су они донели на тзв. скупштинама су ништавне, јер су донете супротно Закону о спорту – каже Елдар Лисица.
Принтскрин: Народна банка Србије
Принтскрин: Народна банка Србије

Рачун Спортског савеза у блокади је од 29. новембра прошле године, а према подацима објављеним на сајту Народне банке Србије, укупан износ блокаде износи нешто више од милион 280 хиљада динара. Један од разлога блокаде су потраживања плата од стране Елдара Лисице и Сава Пушице. На место генералног секретара Спортског савеза Елдар Лисица изабран је 9. фебруара 2016. године, што према његовом мишљењу значи:

Четири године имам право на надокнаду у Спортском савезу, с тим што задњих 7-8 месеци немам никакву надокнаду. Последњи период се односи на осам плата, односно на око 500 хиљада динара нето. У претходном периоду, моје зараде су биле исплаћене преко блокаде рачуна у износу од око 600 хиљада динара. На исти начин као и ја и Саво Пушица тражи своја права.

У прошлој години из општинског буџета Спортски савез је добио по посебном програму 5 милиона 775 хиљада динара, што је 22 одсто од укупног износа средстава намењених за спорт, која су у прошлој години износила 26 милиона динара. Лисица каже да је то супротно Закону о спорту, као и да за финансирање посебних програма спортских клубова у прошлој години није био расписан јавни позив. За ову намену из општинског буџета исплаћено је близу 11 милиона динара. Одговорног за овај пропуст сматра председника општине Драгољуба Зиндовића, против кога је поднео кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Ужицу.

Желим да наведем да је 31. децембра 2017. године негде око милион 600 хиљада динара од ових 11 милиона председник општине поделио новац како је коме хтео – додаје Елдар.
Према подацима прикупљеним из спортских клубова и удружења, којих на територији општине Пријепоље има око 30, спортом се бави близу 2000 Пријепољаца и Пријепољки. Поред важности новца који добијају из буџета општине, њихово функционисање и напредовање једним делом зависи и од Спортског савеза.

Да се у Спортком савезу води лоша пословна политика, огледа се и у достављеном финансијском извештају Агенцији за привредне регистре. Наиме, Спортски савез је у 2017. години приходовао 5 милиона 782 хиљаде динара,  а пословни расходи износили су 9 милиона 897 хиљада динара, односно расходи од прихода били су већи за 4 милиона 115 хиљада динара.

Шта на све ово има да каже руководство Спортског савеза које има подршку актуелне власти, читајте у неком од наредних текстова на порталу Форум Инфо.

Подели на мрежама

Повезани чланци