Кућа Секулића на клизишту – Већ 21 годину чекају сигуран дом

Кућа на клизишту у улици Чикер код Залуга за четворочлану породицу Секулић која живи у њој већ више од две деценије нема одлике правог дома, већ је то дом који сваког тренутка може да крене низбрдо – према прузи. Лоша материјална ситуација не дозвољава им могућност избора, а све инситуције система нису пронашле начин како да им олакшају муке, већ им је и наложено да напусте кућу како би се приступило њеном рушењу.

917
0
SHARE

Већ 21 годину Љубиша Секулић са породицом гледа како му се кућа нагиње ка прузи. Кућу је 1964. године изградила Љубишина мајка. Међутим, проблеми настају крајем седамдесетих година када је завршена изградња пруге, водовода и канализације. Општина тада одлучује да подигне потпорни зид изнад куће Секулића, који ће се 19. фебруара ’96. године срушити на њихову кућу. Тада претрпљени страх породица Секулић не заборавља и зато једино решење види у трајном исељењу.

Након обрушавања потпорног зида, који према  Љубишиним речима није изграђен по грађевинским стандардима, општина породицу Секулић исељава у хотел Парк. Након неколико месеци, мењају смештај и одлазе у приватни смештај . Годину и по дана касније бивају принуђени да се врате у порушену кућу, јер општина више није издвајала  средства за њихов приватан смештај. Према Љубишиним речима, тада им је било обећано да ће добити стан од Фонда солидарне изградње.

У међувремену, Љубиша је почео да гради кућу у Залугу. Међутим, недостатак средстава га спречава да тај посао приведе крају. Брине га што нико нема слуха за проблеме његове породице, већ се предузимају мере које подразумевају њихово трајно исељење из куће, без питања куда ће они даље.

Погледајте више у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY