Без санације пута за Брезовачу

Без санације пута за Брезовачу

Мештани и мештанке овог насеља у месној заједници Коловрат разочарани су и незадовољни третманом општинских власти.

Неџад Мемовић каже да у насељу има много деце који немају куда да иду у школу.

Зими је страшно када је лед. И старији људи падају, ломова има…Општина то може да реши, али неће. Дођу овде сваке четири године, обећавају и ништа. Нек нам кажу ако овде не може да се живи. Ако смо ми људи, а ако смо животиње, то је друго. Пашчад, пингвини, мајмуни да живе овде можда би било другачије – узбуђено прича Мемовић.

Фатма Ћосовић каже да када су пре 30 година купили плацеве, ништа нису могли да раде док општини нису све исплатили.

Могли смо две куће изградити док смо исплаћали и за атомско склониште, игралиште за децу…Свако село има асфалтни пут, а ми овде по макадаму и блату идемо, жалосно – закључује наша саговорница.

Члан Савета МЗ Коловрат Неџад Гојак каже да мештани Брезоваче имају 1001 проблем. Проблеми су се нагомилавали током 30 година.

Јасно је мени да не могу сви проблеми одмах да се реше, али бар да кренемо један по један, да покушамо. Апелујем на представнике власти, није битно ко је у власти, да нас позову, да дођу – каже Неџад Гојак.

Због клизишта тик изнад куће Сабахета Веснић се више пута жалила надлежнима у општинској управи.

Кажу што сам ја дошла кад мени тај пут не треба, што се не жале људи који пролазе и живе даље. Ама, и не занима ме пут, ако ћемо искрено, али ја не могу од воде да живим. Мем ми је у целој кући, полудех више – жали се Сабахета Веснић.

Када су куповали плацеве, постојао је пројекат изградње целог насеља, уз сву пратећу инфраструктуру.

Пре него што смо почели да правимо куће требало је да се асфалтирају све три улице. Ево имам пројекат из 2008. године којим је предвиђена изградња пута, али није било воље – објашњава члан Савета месне заједнице.

Мештани и мештанке Брезовача, као и сви други који овај пут користе да дођу до својих кућа и имања, мораће још да се сналазе и избегавају рупе јер његова санација није предвиђена у овој години. Како нам је рекла чланица Општинског већа Мирјана Бојовић, Јавно комунално предузеће „Лим“, које је раскопало пут након пуцања цеви, у обавези је да све врати у првобитно стање. То је све што ће на овом путу бити санирано.

Подели на мрежама

Повезани чланци