Брезовчани пред зградом Општине траже пут

Брезовчани пред зградом Општине траже пут

Неколико десетина мештана и мештанки насеља Брезовача окупило се испред зграде Општинске управе тражећи пријем код председника општине. Разлог њиховог окупљања је веома лоше стање пута у овом насељу, као и захтев за изградњу нове саобраћајнице, како им је некад давно, када су куповали плацеве и обећано.

1290
0
SHARE

Како нико у општинској управи није хтео да разговара са неколико представника мештана Брезоваче у петак, 4. маја,  данас су у много већем броју поново дошли. Три представника окупљених мештана примио је заменик председника општине Станко Кијановић.

Саслушао нас је. Ми смо изнели све наше проблеме, наше захтеве…Обећао је да ће на првој седници Већа, која би требало да буде одржана већ сутра, изнети наш захтев. Рекао је да нема средстава за ову годину, али да ће следеће то бити решено – каже члан Савета МЗ Коловрат Неџад Гојак и додаје да су добили обећање да ће покушати да ради на пробијању путева и улица у Брезовачи.

Како каже Гојак, заменик председника општине им је рекао да је изградња пута била предвиђена планом детаљне регулације, који је Скупштина општине пре седам осам година поништила.

Решење проблема било би следеће: израда плана детаљне регулације и спровођење тог поступка. Да се одреди траса саобраћајнице, да Скупштина општине усвоји тај план како би се стекли законски услови за изузимање земљишта за изградњу саобраћајнице – каже заменик председника општине Пријепоље Станко Кијановић уз објашњење да зна да то овим људима није довољно јер имају конкретан проблем тако да би требало радити на санацији постојећег пута.

Кијановић је рекао да ће надлежно одељење из Општинске управе изаћи на терен како би члановима већа пренели информацију о стварном стању пута. ЈКП „Лим“ биће наложено да санира део који је раскопан након пуцања цеви, јер су то мештани изнели као један од разлога за лоше стање пута, као и да ће бити обавештени и одлуци Општинског већа. Брезовчани су незадовољни самом расподелом буџетских средстава у општини Пријепоље, јер како кажу милиони се дају за места где живи мало људи, док за њихово насеље са око 1000 становика, нема ништа.

Највећи број становника је незадовољан и неће бити никад задовољан јер смо сувише сиромашни да бисмо имали довољно новца за све оно што имамо да одржавамо – закључује Кијановић.

Када су у Брезовачи куповали плацеве, постојао је пројекат изградње целог насеља, уз сву пратећу инфраструктуру. Осим улагања у изградњу својих кућа, новац су издвајали и за атомско склониште, игралиште за децу… Ништа од тога није изграђено, а сада чак ни пристојан пут немају.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY