Таида Мехонић представља Пријепољску гимназију на републичком такмичењу из српског језика у Тршићу

На републичком такмичењу из српског језика, које се сваке године крајем маја традиционално одржава у Тршићу, родном месту Вука Караџића, Пријепољску гиназију представљаће ученица првог разреда Таида Мехонић.

1579
0
SHARE

На окружном такмичењу из српског језика најбољи резултат остварила је ученица првог разреда Таида Мехонић, која је овим успехом обезбедила учешће на републичком такмичењу из овог предмета.

Из српског језика се такмичим још од петог разреда, тако да ми то представља олакшање. Спремам се тако што радим тестове од прошлих година, а ту је и професорица, која се труди да мени, али и другим ученицима помогне, па смо имали врло често часове додатне наставе, где нам је она објашњавала неке недоумице. Потрудићу се да што боље урадим тест на републичком такмичењу и надам се да ћу све школске обавезе успети да ускладим са припремама за такмичење – каже Taида Мехонић, ученица 1. разреда Пријепољске гимназије, која се пласирала на републичко такмичење из српског језика.

Трећа места освојиле су Биљана Кубуровић у првом разреду и Елма Мемовић у категорији такмичара трећег разреда, међутим за пласман на републичко такмичење било је неопходно урадити више од 90% теста. Обе кажу да из српског језика намеравају да се такмиче и следеће године, а Елма Мемовић ове године учествује и на републичком такмичењу Књижевна олимпијада.

Професорице су изузетно задовољне успесима својих ученица.

У питању су заиста сјајни ученици који су спремни за рад, спремни за сарадњу, изузетно мотивисани. Свакога дана долазе са новим питањима, недоумицама које заједно решавамо. Ове године имамо укупно 13 ученика који су освојили неко од прва три места на окружним такмичењима из српског језика и Књижевне олимпијаде, што је изузетан успех за нашу школу – истиче Џенита Рондић, професорица српског језика.

Републичко такмичење из српског језика одржаће се 27. маја у Тршићу, а Књижевна олимпијада 16. маја у Сремским Карловцима.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY