Пријепоље: Почиње осми Фестивал аматерских позоришта Западне Србије – На репертоару девет...

Пријепоље: Почиње осми Фестивал аматерских позоришта Западне Србије – На репертоару девет представа

У пријепољском Дому културе од 14. до 22 маја биће одржан осми по реду Фестивал аматерских позоришта Западне Србије на коме ће бити изведене најбоље представе са фестивала за Златиборски, Мачвански и Колубарски округ.

578
0
SHARE

Ове године, укупно ће се у оквиру  фестивала одиграти 9 предстaва – седам у такмичарском и две у ревијалном делу. Првог дана фестивала представиће се глумци аматери из Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге са представом „Морска болест“. Наредног дана, Љубовисјко  драмско позориште извешће представу „Сумњиво лице“, док ће 16.маја наступити глумци амтери из Пријепоља са представом „Оркестар Титаник“. Четвртак, 17. мај резервисан је за представу „Велики принц“ позоришно креативног центра „Талија“ из Бајине Баште. Позориште Раша Плаовић из Уба на фестивалу ће се представити 18. маја са представом Туђ живот. У суботу 19. маја  наступиће глумци из Богатића са комадом „Хајде да не жмуримо“, а у завршници такмичарског дела фестивала, у понедељак, наступиће глумци из Лознице  са представом „Вирус“. Све представе почињу у 20 часова.

Почетак ревијалног дела  фестивала заказан је за понедељак 21. мај, када ће бити одигране две представе: Бајка о бајкама Аматерског позоришта Дома култре из Пријепоља и основне школе „Светозар Марковић“ из Бродарева биће одиграна у 12 сати. У завршној вечери фестивала 22. маја, такође у ревијаном делу наступиће  аматерски глумачки ансамбл Дома културе са представом „Шта је собар видео“.

Најбоља представа проглашена на фестивалу представљаће овај део Србије на  Републичком фестивалу аматерских позоришта у Кули.

Фестивал аматерских позоришта Западне Србије заједнички организују Дом културе, Општина Пријепоље и Савез аматера Републике Србије.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY