Данило Радевић кандидат за Мајску награду (ВИДЕО)

Данило Радевић кандидат за Мајску награду (ВИДЕО)

Професор ликовне и музичке културе и каратиста Данило Радевић кандидован је за Мајску награду за животно дело Спортског савеза Србије, која се додељује у петак, 18. маја.

1811
0
SHARE

Иза Данила Данка Радевић је богата спортска каријера и мноштво успеха. Каже да га за све периoде живота вежу драге успомене, али се најрадије сећа успеха из студентских дана, када се, упоредо са студијама на Филозофском факултету у Београду, бавио каратеом. Тада је био члан репрезентације, учио је од најбољих и постизао најбоље резултате.

У Пријепоље долази 1979. године и убрзо настаје карате клуб који је остваривао одличне резултате 80-их година прошлог века. Радевић каже да му је жао што клупски јубилеји нису обележени на прави начин, и што неки људи нису добили признања која заслужују, јер, наглашава, није све само његова заслуга, већ бројних појединаца са којима је заједнички радио. Каже и да спорт у Пријепољу никад није био у тежем положају, а све због подела у Спортском савезу општине Пријепоље и уплива политике у спорт. Карате је у нарочито тешком положају и никад мање средстава није издвајано за развој овог спорта.

Радевић је носилац црног појаса 8. дан у каратеу и добитник више награда Спортског савеза општине Пријепоље – за најбољег тренера, спортског радника и педагога, а добио је и награду за животно дело. За време СФРЈ Карате савез Југославије доделио је Данилу Радевићу и Карате клубу „Пријепоље“ признања за изузетан допринос развоју и унапређењу југословенског карате спорта.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY