Полицијска управа у Пријепољу обележила Дан полиције и Дан МУП (ВИДЕО)

Полицијска управа у Пријепољу обележила Дан полиције и Дан МУП (ВИДЕО)

Простор око Дома културе у недељу је био испуњен децом и младима, грађанима и грађанкама наше општине, који су могли да се информишу о активностима полиције, опреми, а посебно интересовање наших младих  суграђана било је  усмерено на  полицијска и ватрогасна возила.

Припадници полиције опште надлежности и одељења криминалистичке полиције припремили су штандове на којима су приказани сви програми које полиција реализује, почев од заштите и самозаштите  деце  до борбе против насиља у породици.

Посебну атракцију приредили су припадници специјалне антитерористичке јединице које су демонстрирале спуштање помоћу ужета са солитера у Подвароши.

На свој празник службеници и службенице Полицијске управе у Пријепољу положили су цвеће на гробове колега,  који су погинули извршавајући службене задатке и преминулих колега и обишли њихове продице.

Већ традиционално, у оквиру обележавања Дана полиције, данас је  одржана  акција добровољног давалаштва крви, за коју се пријавило 65 службеника и службеница полиције. Акцију организује Подручна полицијска управа Пријепоље, у сарадњи са Црвеним крстом и Службом за трансфузију Опште болнице. Све јединице крви које су данас сакупљене значајне су за Општу болницу Пријепоље.

У  оквиру обележавање Дана полиције и МУП-а, у среду 30. маја, свечано ће положити заклетву запослени који су у току протеклих годину дана засновали радни однос у МУП-у, а биће уручена и решења о пензионисању сада већ бившим колегама који су одслужили свој радни век.

Подели на мрежама

Повезани чланци