SHARE

Економско-трговинску школу на овом такмичењу представљали су ученици и ученице другог разреда, запослени у виртуелном предузећу „Garden Gold “ d.o.o. Алекса Рековић, Софија Рвовић, Емина Нуковић, Марија Милетић и Јована Опанчина. Ђаци су имали прилику да покажу и примене стечена знања из области економије, своју креативност, комуникацијске способности, али и да уоче предности и недостатке у односу на друга виртуелна предузећа.

Наше предузеће, „Garden Gold “ d.o.o. се бави трговином на велико цвећем и садницама. Основано је почетком ове године. Било је такмичење у 10 категорија, а у конкуренцији је било 18 виртуелних предузећа – каже чланица тима Марија Милетић.

Њихово виртуелно предузеће запошљава 30 радника, распоређених у четири службе.

Од нас се тражило највише да будемо оригинални као предузеће и да га представимо у најбољем светлу. Јако смо касно сазнали за такмичење, али смо за кратко време све припремили. Први пут учествујемо на такмичењу и носимо веома лепе утиске – каже Софија Рвовић.

Сајам је поред ревијалног имао и такмичарски карактер, а такмичење је било у десет категорија. Предузеће „Garden Gold“ било је веома запажено од стране посетилаца сајма и његови творци освојили су следеће награде: треће место за најбољи штанд, треће место за најбољу рекламу, друго место за најбољу документацију, прво место за најбољи каталог и друго место у укупном пласману.

Ми смо веома задовољни местом које смо освојили и сматрамо да смо стекли нова знања и вештине у овоме што радимо – сматра Марија Милетић, док Софија истиче да је основни циљ овог виртуелног предузећа да у наредном периоду постане један од највећих дистрибутивних ланаца, да прошири продајни асортиман, али и да стално ради на усавршавању стручних кадрова.

На Сајму се представило 18 виртуелних предузећа из Чачка, Ужица, Ариља, Гуче, Кнића и Пријепоља. Током такмичења ђаци су велику подршку имали од својих професора и професорица Марије Пјановић, Зорице Јањушевић и Ерсана Хоџића. Жири који је оцењивао такмичаре чинили су угледни привредници из Чачка.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY