Саниран пут у Брезовачи

Саниран пут у Брезовачи

Пут ка насељу Брезовача данас је саниран. На делу пута који је био у најгорем стању асфалт је потпуно замењен, док су на још неколико места саниране ударне рупе. За ову поправку из општинског буџета је, након ангажмана и притиска мештана, издвојено око 400.000 динара

1622
0
SHARE

На скоро самом почетку пута, од скретања на Суводолу ка насељу Брезовача, асфалт је потпуно замењен јер је овде пут био највише оштећен. Скоро две године пут који осим ка Брезовачи, води и ка селима Скокуће, Бољани и ка Нинчићима, био је у веома лошем стању. Нешто више од месец дана требало је мештанима и мештанкама Брезоваче да добију поправљен пут, након  петиције, организованог  протеста пред зградом општинске управе и разговора са  замеником  председника општине.

Члан Савета МЗ Коловрат Неџад Гојак каже да је санација овог пута резултат труда свих мештана и мештанки Брезоваче, а да значајну улогу има и ТВ Форум.

Већ две године пут је био у катастрофалном стању, видело се то и у вашим репортажама. Успели смо да натерамо преставнике власти да нам изађу у сусрет и да пут санирамо – каже Гојак.

Миланка Томашевић каже да је санација најзначајнија због деце које у овом насељу има много.

Ова санација је добра, значи нам, али то није решење проблема. Овај зид  је већ урушен. Овуда камион кад прође може да потоне, а већ два аута су слетела – прича Миланка док показује на зид изнад своје куће.

Селма Пурковић каже да је веома задовољна и срећна што ће сада деца моћи безбедно да иду у школу, а има простора и да се аутомобили мимоиђу.

Најзаслужнији за ову поправку је Неџад Гојак, који се ангажовао заједно са мештанима, а ово је само један од проблема које имамо овде – каже Аднан Пурковић.

За санацију овог пута из оштинског буџета издвојено је око 400.000 динара, а посао је поверен пријепољској испостави ужичких „Путева“. Из овог насеља општинској управи упућени су захтеви и за пробијање новог пута, са друге стране насеља, уређење три постојеће улице, као и решавање канализационе мреже за неколико кућа у Горњој Брезовачи.

Санација пута највише ће значити мештанима Брезоваче и околних села, који свакодневно овуда пролазе, а члан савета месне заједнице побринуо се да сви буду задовољни и да нови асфалт, који су добили заједничким напорима, послужи што већем броју мештана.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY