У сусрет јубилеју –  Промоција монографије Манастир Милешева 31. маја

У сусрет јубилеју – Промоција монографије Манастир Милешева 31. маја

У сусрет обележавању великог јубилеја, 800. година трајања милешевског храма, које ће бити уприличено 2019. године, у четвртак 31. маја у манастиркој ризници биће представљена монографија манастира Милешева, коју је издала Епархија милешевска.

Тај скуп је отварање једног поглавља прославе великог јубилеја манастира Милешеве. Скуп се организује поводом промоције приступачне монографије манастира Милешеве, али уједно и као промоција Конгреса медицинара, јер медицина слави 800 година постојања на нашим просторима – каже кустос ризнице манастира Милешева и приређивач монографије Младен Томашевић.
Младен Томашевић, кустос ризнице манастира Милешева

У оквиру промоције Конгреса медицинара на скупу ће испред Српског лекарског друштва говорити доктор Зоран Вацић, док ће о монографији манастира Милешева, након уводне речи епископа милешевског Атанасија, говорити председник Милешевског културног клуба „Свети Сава“ Зоран Малешић, учитељ Драган Кувељић, историчар уметности Мирко Малешић и приређивач монографије Младен Томашевић.

Милешева одавно није имала нову монографију, квалитетног издања. Писана је савременим језиком и приступачна је свима јер није класична научна монографија већ издање које ће свако моћи да прочита и да ужива у њој – каже Томашевић и издваја да су у монографији садржане врло лепе и квалитетне фотографије које су плодови више уметника, настале у последњих неколико година, као и старе фотографије које осликавају каква је Милешева била пре 100 година.

Промоција ће бити одржана у манастирској ризници где се монографија може и набавити.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци