Пријепољац Абел Дуран са својим тимом освојио прво место на Међународном такмичењу...

Пријепољац Абел Дуран са својим тимом освојио прво место на Међународном такмичењу у управљању пројектима

На Међународном такмичењу у управљању пројектима ове године су учествовала 192 тима са око 760 студената, а на финалном такмичењу које је ове године одржано у Београду током минулог викенда, нашло се 9 најбољих тимова са престижних универзитета из Европе. Студентски тим Грађевинског факултета из Србије прво место је поделио са екипом из Немачке, а у победничком тиму је био и млади Пријепољац Абел Дуран, студент генерације Грађевинског факултета у Београду.

2078
0
SHARE

Абел Дуран, члан трочланог победничког тима, каже да је такмичење почело још у априлу, националним квалификацијама, где се решавао тест знања од 100 питања из управљања пројектима за време од 100 минута. Од почетних 16 тимова, у национално финале је прошло шест, где је убедљиву победу однео тим са катедре Управљање пројектима у грађевинарству Грађевинског факултета у Београду, који је нашу земљу представљао на светском такмичењу.

У оштрој конкуренцији, тим Србије је поделио прво место са екипом студената из Немачке.

Светско такмичење је одржано у хотелу Метропол у Београду, а церемонија свечане доделе награда и проглашење победника је уприличена на Белом Двору.

Да подсетимо, Абел Дуран је основне студије завршио као студент генерације, сада је на мастер студијама и ради као студент демонстратор на Грађевинском факултету у Београду, а консултант је и на неколико грађевинских пројеката. Дуран истиче да му је овај успех додатни подстрек да напредује у области управљања пројектима и упише докторске студије.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY