SHARE

Обезбедити довољне количине крви за збрињавање и лечење пацијената којима је крв потребна најважнији је циљ акција добровољног давања крви. Са жељом да помогну другима али и себи углавном су се водили дугогодишњи добровољни даваоци и на данашњој акцији.

Црвени крст Пријепоље већ традиционално организује ове акције и на тај начин помаже да се развије свест о добровољном давалаштву крви, посебно међу младима, како би се повећао број хуманих људи који су спремни да у сваком тренутку помогну најугроженијима.

Ово је шеста овогодишња акција коју организује Црвени крст Пријепоље – трећа коју организујемо у сарадњи са Трансфузијом крви Ужице. Три смо имали и са нашом пријепољском трансфузијом. Не очекујемо неки велики одзив данас из разлога што смо 28.маја имали велику акцију са нашом трансфузијом, када су полицајци обележавали свој дан. Тада су прикупљене 44 јединице. Без обзира на то свака јединица крви је добродошла, како Служби за трансфузију Ужице тако и трансфузији Опште болнице у Пријепољу – каже Милица Безаревић из Црвеног крста Пријепоље.

Како би помогли онима којима је ова течност најпотребнија из Службе за трансфузију Ужице позивају све хумане људе који желе да дају крв да то могу да учине сваког радног дана у просторијама Опште болнице у Пријепољу, јер, како кажу, добровољно давалаштво крви је једини начин да се обезбеде неопходне количине крви за различите оперативне захвате и лечење одређених обољења.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY