Признање пријепољским планинарима

Планинарски клуб „Камена Гора“ из Пријепоља добитник је захвалнице за допринос животној средини Министарства заштите животне средине, која им је уручена на централној свечаности обележавања Светског дана животне средине у Београду.

932
0
SHARE

Министарство заштите животне средине Светски дан заштите животне средине обележило је у Ботаничкој башти „Јевремовац“ у Београду, у присуству представника Владе Републике Србије, државних органа и институција, дипломатског кора, стручне и научне јавности, невладиних организација и медија. На свечаности су уручене захвалнице институцијама, компанијама и појединцима који су се истакли својим радом и залагањем у заштити животне средине, а један од добитника је и Планинарски клуб „Камена Гора“ из Пријепоља.

Председник клуба Драган Петрић каже да је признање резултат дугогодишњег рада и упорности у заштити животне средине, пре свега на простору Пријепоља и заштићеног подручја Споменик природе „Слапови Сопотнице“.

Светски дан заштите животне средине 5. јун, установиле су Уједињене нације како би се, обележавањем у целом свету, кроз разне активности и кампање, скренула пажња јавности на значај и потребу очувања животне средине. Предлог да се обележава 5. јун дала је делегација Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.                                                                Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY