SHARE

Полагање мале матуре почело је јутрос у 9 сати и трајаће до среде. У Oсновној школи „Владимир Перић Валтер“ завршни испит ове године полаже 124 осмака, од укупно 376, колико их је у општини Пријепоље. Од резултата тестирања зависиће избор будућег занимања ученика и коју ће средњу школу уписати. Иако је предвиђено да тест из српског језика траје два сата, многи ђаци су изашли раније.

Мали матуранти са којима смо разговарали углавном су рекли да је тест био лак и сличан пробном тако да нису били изненађени. Задовољни су како су урадили и већина њих очекује да ће освојити довољан број бодова за упис жељене школе.

Контрола за полагање мале матуре ове године строжа је него икада, а тестови су под строгим мерама безбедности стигли у школе.

Тестови су под пратњом полиције довезени из Нове Вароши. Ја сам ишао као директор централне школе са господином Малагићем из СУП-а. Довезли смо тестове до школе где су их преузели директори са својим супервизорима и уз пратњу полицајаца однели их свако у своју школу – каже директор Основне школе Владимир Перић Валтер“ Милинко Мићовић.

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 22.јуна, док ће дан касније сви они који сматрају да су оштећени имати право да уложе жалбу општинској комисији.

Основци ће у уторак  полагати тест из математике, док ће у среду  на комбинованом тесту показати знање из физике, хемије, биологије, историје и географије. Од ове године максималан број бодова на тестовима је 40, односно из српског и математике по 13, на комбинованом тесту 14, а успех из школе носи максималних 60 бодова.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY