Пријепоље: Дневна откупна цена малине пала са 120 на 80 динара

Пријепоље: Дневна откупна цена малине пала са 120 на 80 динара

Не реализује се обећање дато у завршници протеста малинара да ће откупна цена малине расти док берба буде одмицала. Наиме, дневна откупна цена малине у протекла два дана пала је са 120 на 80 динара.

2245
0
SHARE

За прву класу просек 100, за другу 80 динара по килограму, цене су које дочекују произвођаче малине у хладњачама у Пријепољу. Као разлог пада цене хладњачари углавном наводе кишу која пада данима и да се малина предаје влажна.

Према речима поједних хладњачара, при откупу малине појавио се проблем са којим се први пут суочавају ове године. Количине малине које се до сада предају премашују њихова очекивања, а као један од могућих разлога наводе то што њихови кооперанти са својом доносе малину од других произвођача са којима хладњача нема сколопљене уговоре.

Представници Удружења „Лимска долина“ најављују тужбе против поједних хладњачара, јер нису обезбедили довољан број гајби, а уговором су се обавезали да морају, независно од количине предатих малина.

С друге стране, неки од хладњачара из Пријепоља имају проблем са већим откупљивачима, који малину из Пријепоља сврставају у другу класу, а они је откупљују као прву.

Такође, поједини хладњачари најављују и скраћено радно време, због већ попуњених капацитета хладњача.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY