Изградња новог моста у Шарампову или наставак реконструкције – исход зависи...

Изградња новог моста у Шарампову или наставак реконструкције – исход зависи од стопа

Реконструкција моста у Шарампову прекинута је крајем априла. Скоро два месеца чека се процена стручњака, од које зависи да ли ће се градити нови мост или ће бити настављена реконструкција постојећег.

1311
0
SHARE

Радови на мосту обустављени су крајем априла, у припремној фази, када су извођачи радова уочили да су оштећења знатно већа од предвиђених пројектом. Пројектант и надзорни орган Саобраћајни институт ЦИП из Београда тада је донео одлуку да се радови прекину због неопходности измене пројекта.

Евидентирани су недостаци који постоје на самом мосту и који не дозвољавају да се радови заврше како је било планирано. Да се подигне конструкција, санирају стопе па да се врати бетонска конструкција и да се уради асфалтирање. То тренутно не може да се ради јер су приликом санације откривена знатно већа оштећења на конструкцији. Геолози су већ испитали темеље стопа и оценили да су у добром стању – објашњава члан Општинског већа задужен за инвестиције Едиб Кајевић и додаје да оно што је сада најбитнији јесте долазак стручњака из Института ИМС у среду, који ће проценити стање самих стопа.

Наш саговорник истиче да је пројектант на самом почетку упозорио да су могући непредвиђени проблеми које није могуће открити док се не започну радови, као и да су у пројекат за ово време већ унете неке измене.

Са моста ће бити измештена сва комунална, канализациона и водоводна инфраструктура. Сада ће бити урађена цевна галерија која ће ићи преко Лима како не би оптерећивала мост – каже Кајевић.

Канцеларија за управљање јавним улагањима финансираће све додатне радове, а док мост није у функцији, због приметних гужви у саобраћају, препорука је да се користи излаз из града преко Вакуфа, уместо укључења код Електродистрибуције.

Гужве ће потрајати у зависности од времена које ће бити потребно да се мост уради. Оно што је битно за нас као инвеститора, као и за Канцеларију као финансијера јесте да се мост уради квалитетно, да не морамо да га за кратак временски период опет реконструишемо – закључује Кајевић.

Средства у износу од око 62 милиона динара за рекострукцију најстаријег моста у Пријепољу обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије, а извођење радова поверено је фирмама „Нови Пазар пут“ доо и „Јединству “ ад Севојно, док су подизвођачи пријепољски „Путеви“.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY