Скоро пет милиона за Предшколску установу „Миша Цвијовић“ из општинског буџета

Скоро пет милиона за Предшколску установу „Миша Цвијовић“ из општинског буџета

64 малишана у септембру ће кренути у предшколску установу „Миша Цвијовић“, док је скоро исти број остао на листи чекања. Како би деца имала што боље услове током боравка у вртићу, током летњих месеци биће извођени радови у три објекта.

577
0
SHARE

Конкурс за упис деце у предшколску установу „Миша Цвијовић“ до пре неколико година није расписиван, јер није било потребе. Већ неколико година интересовање родитеља премашује капацитете сва четири објекта. И за овогодишњи конкурс за упис владало је велико интересовање.

Конкурс је трајао од 11. до 22. јуна, а пристигло је више од 100 пријава заинтересованих родитеља. Међутим, ми на располагању имамо 64 слободна места у три објекта: „Дуга“, „Наша радост“ и „Маслачак“, док објекат „Срце“ у Бродареву није подлегао овом конкурсу, јер су горе сви капацитети попуњени – каже директорка ПУ „Миша Цвијовић“Ивана Крповић уз објашњење да су приоритет при пријему имала деца из друштвено осетљивих група, деца са сметњама у развоју и деца чија су оба родитеља запослена.
Фото: Д. Малешић

Буџетом општине Пријепоље за ову годину предвиђена су улагања у износу од око 4 милиона и 700.000 динара.

Захваљујући средствима из општинског буџета, ПУ „Миша Цвијовић“ ће спровести три капиталне инвестиције током летњих месеци. У објекту „Дуга“ у Шеховића пољу биће замењена комплетна дотрајала електрична инсталација, а у објекту „Наша радост“ биће реновирана централна кухиња из које се дистрибуирају оброци, за оба вртића у граду и за објекат у Коловрату. Током радова објекти у граду неће радити, па ће тако у јулу дежурни вртић за сву децу бити „Наша радост“, а у августу „Дуга  – истиче директорка и додаје да ће у објекту у Коловрату биће санирана спољна тераса што неће утицати на боравак деце.

Сви ови радови требало би да буду завршени до првог септембра, када ће тек уписани малишани кренути у вртић.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY