Скоро 15 милиона за пољопривредне машине и стоку

Скоро 15 милиона за пољопривредне машине и стоку

Општинска управа Пријепоље расписала је два јавна позива намењена подстицају развоја пољопривреде. Укупан износ средстава опредељених за улагање у пољопривредна газдинства кроз ова два позива износи непуних 15 милиона динара.

496
0
SHARE

Средства из буџета намењена су суфинансирању  набавке  машина и опреме, као и  приплодних грла и јагњади.

Први јавни позив за машине и опрему износи око 6.200.000 динара, а време трајања позива је 30 дана. Оба јавна позива су расписана 19.јуна, али конкурс за набавку приплодних грла и јагњади траје 20 дана – каже члан Општинског већа Небојша Жунић уз напомену да могу конкурисати сви пољопривредни произвођачи који имају регистровано пољопривредно газдинство са активним статусом као и пребивалиште носиоца газдинства на територији општине Пријепоље.

 

Подстицајним средствима предвиђено је суфинансирање машина  за примарну и допунску обраду земљишта, подизање и опремање пластеника, машина  за заштиту биља, опреме за пчеларство…

За набавку квалитетних приплодних грла и јагњади ове године из општинског буџета опредељено је 8.500.000 динара.

Предност за добијање субвенција имаће пољопривредници који нису средства добили у протекле три године. Прошле године за субвенционисану набавку машина и опреме утрошено је нешто више од 8 милиона динара, док је са око 6 милиона набављено око 250 приплодних јагњади. Због великог интересовања за набавку приплодних грла и јагњади износ средстава је ове године повећан, а све информације о јавним позивима доступне су на сајту општине.

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY