SHARE

Почетак сезоне одмора увек изазове гужве на границама, а задржавања на граничном прелазу Гостун у поподневним и ноћним сатима су у просеку од 45 минута до сат времена. Пре подне нема дужих задржавања од 15 минута. Додатну гужву изазивају аутобуси, којих у јеку сезоне буде око стотину дневно.

Нема правила – некад се чека три минута која су довољна да се изврши основни ниво граничне провере, а некад су задржавања од 45 минута до једног сата. Све зависи од гужве, формираних колона, појачане фреквенције путника и саобраћаја – каже заменик командира станице граничне полиције Пријепоље Никола Радивојевић.

Радивојевић истиче да се значајније гужве очекују од 15. јула.

Највеће закрчење је у ноћним часовима од поноћи до 7 ујутру, затим данима викенда, као и у терминима смена туриста: првог, 10. и 20. у месецу. Саветујем и апелујем да у тим терминима сви путници користе алтернативне путне правце Јабука и Шпиљани – истиче Радивојевић.

Преко овог граничног прелаза саобраћа и велики број теретних возила. Њихово задржавање зависи од царинске контроле, а у просеку је један сат.

Према подацима Ауто-мото савеза Црне Горе на магистралном путу Рибаревина – Мојковац саобраћај је обустављен за све врсте возила од 9 до 14 часова, због реконструкције саобраћајнице, па се саобраћај одвија заобилазницом, што је још један од разлога да се уместо пут Гостуна туристи упуте преко граничних прелаза Јабука или Шпиљани.

Шта о задржавању на граничним прелазима кажу возачи погледајте у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY