Епархија милешевска: Збуњујући текстови обмањују јавност, трујући ум и повређујући душу читалаца

Епархија милешевска: Збуњујући текстови обмањују јавност, трујући ум и повређујући душу читалаца

Поводом писања медија о сукобу Епископа милешевског Атанасија и умировљеног владике Филaрета, који се, наводно, догодио 2. јула у манастиру Дубница, саопштењем се огласила Епархија милешевска. У саопштењу се наводи да је циљ текстова обмањивање јавности.

772
0
SHARE
16. децембар 2017. године

У медијима су објављени текстови који говоре о сукобу између садашњег и некадашњег владике милешевског у Дубници. Епископ милешевски Атанасије је, у сарадњи са Светим Архијерејским Синодом Српске Православне Цркве, примио 16. децембра прошле године умировљеног епископа Филарета да борави у манастиру Свете Тројице у Дубници, где се сукоб, који је према писању медија умало прерастао у физички обрачун, наводно и догодио.

Фото: Епархија милешевска, 16. децембар 2017. године

Овим поводом саопштењем се огласила Епархија милешевска. У саопштењу се каже:

Због збуњујућих текстова о лошим односима између Епископа милешевског г. Атанасија и умировљеног Епископа г. Филарета, које су се претходних дана, из нама непознатих разлога, појавиле у неким медијима, а имају очигледно за циљ да обмањују јавност, трујући ум и повређујући душу читалаца, осећамо за потребно да широј јавности саопштимо следеће: Поменуте оптужбе су неосноване из простог разлога што они који тврде да су били присутни у манастиру Дубници, у поподневним часовима 2. јула 2018. године, ту заправо нису ни били, те због тога сматрамо да је излишно даље говорити на ову тему, наводи се у саопштењу.

Фото: Епархија милешевска

Владика Филарет је разрешен управљања Епархијом милешевском на мајском сабору 2015. године, а владика Атанасије је устоличен у трон епископа милешевских 6. августа прошле године.

Добро обавештен извор из Српске православне цркве пренео нам је како Епископ милешевски г. Атанасије ужива пуно поверење Цркве и Синода.

Епархијско саопштење је објављено на епархијском сајту као и на сајту Српске православне цркве.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY