Завршен је први круг уписа у средње школе – у Пријепољу остала 43 слободна места

У првом уписном кругу Економско – трговинска школа је уписала 117 ђака, Техничка школа је уписала 102 ученика и ученице, а Пријепољска гимназија 84 ђака. Сви они који средњу школу нису уписали у првом уписном року, могу рачунати на неко од 43 слободна места у пријепољским средњим школама.

517
0
SHARE

Основну школу у Пријепољу су завршила 382 ђака, а у три пријепољске средње школе се уписало укупно 303 ученика и ученице. Након првог круга уписа, у Техничкој школи су задовољни бројем ђака који ће своје школовање наставити у неком од пет образовних профила.

Задовољство је велико на нивоу школе. Уписали смо 90% планираних капацитета – 30 електротехничара рачунара, 30 машинских техничара за компјутерско конструисање, уписали смо једну групу од 15 аутомеханичара и 8 аутолимара. Уписали смо 19 модних кројача, где смо највише страховали да ли ће ученици прихватити тај образовни профил. Уз сарадњу са Кластером текстилаца и добро одрађену промоцију, разговоре са родитељима – имали смо задовољавајући одзив ђака – каже директор Техничке школе Небојша Јевтовић.

У Техничкој школи је слободно 7 места у смеру аутолимар и 11 у смеру модни кројач, у ком ђаци наставу похађају по моделу дуалног образовања. Јевтовић каже да је остало доста нераспоређених свршених осмака, али и неколицина који су остали на полагању у августу, па очекује да ће до почетка школске године уписати и до 120 ђака.

Најмање проблема при упису из године у годину има Економско-трговинска школа, у којој су остла само три слободна места, у трогодишњем смеру конобар, каже директор ове школе Ермедин Дуран.

Економско-трговинска школа је и ове године уписала неколико ђака са инвалидитетом, па ће се посебно потрудити да им обезбеди што боље услове за рад.

Пријепољска гимназија је први пут уписала рачунарско-информатичко одељење са 16 ђака, природно-математички смер је уписало 26 ђака, а друштвено – језички 42. За други уписни круг преостала су 4 места у математичком и 18 у језичком смеру.

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY