На Државном финалу Спортских игара младих 85 основаца из Пријепоља

На Државном финалу Спортских игара младих 85 основаца из Пријепоља

На Државном финалу у Београду учествују најбоље екипе и појединци из свих спортова, из градова где су одржане Спортске игре младих Србије. Укупно ће се такмичити 1.396 основаца, 85 из Пријепоља. Јавним жребањем за све спортове, у понедељак 23. јула, званично ће почети завршна манифестација.

Такмичење се одржава у две етапе. Прва етапа траје од 23. до 25. јула.Тада ће се одвијати такмичења у рукомету и уличној кошарци. Сви остали спортови, које смо имали у Пријепољу: између две ватре, фудбал, одбојка на песку и одбојка иду у среду, 25. јула. Из Пријепоља у првој тури иде 35, а у другој 48 такмичара – каже координатор Спортских игара младих за Пријепоље Бранислав Дивац.

Прошле године победници државног финала у Београду и учесници Међународног финала били су дечаци у одбојци на песку из Пријепоља. Очекивања су  да ће се ове године више екипа из Пријепоља пласирати на Међународно финале у Сплиту.

Највише очекујемо у одбојци на песку. Иста екипа је као и прошле године, ове године још јача, искуснија и за годину старија. Доста очекујемо од девојчица у рукомету, ту имамо изузетну екипу, затим од баскета 3 на 3, а сигурно ће бити још изненађења у осталим спортовима – оптимиста је Бранислав Дивац.

Такмичења ће се одржавати на теренима Аде Циганлије, а деца из Пријепоља биће смештена у средњошколском дому ПТТ школе. Долазак на финале најавили су познати спортисти, тако да ће дечаци и девојчице моћи да упознају и своје омиљене идоле из спортова у којима учествују. Победници на државном финалу обезбедиће пласман на Међународно финале у Сплиту, које ће се одржати од 20. до 26. августа.

Подели на мрежама

Повезани чланци