Прибој: Недовољан број квалитетних смештајних капацитета за туристе

Међународни Лимски биатлон, Илиндански дани, Лим фест, препознатљиве су манифестације које организује Туристичка организација Прибој. Основана је 2005. године, а за 13 година колико постоји, успела је да већи прилив средстaва за њен рад обезбеди од боравишних такси и донација.

384
0
SHARE

Када се говори о туризму у Прибоју, акценат се ипак ставља на једно од значајнијих бањских термоминералних лечилишта –  Прибојску бању.

То је лечилиште које има традицију још од римског периода. Проблем је недостатак квалитетних смештајних капацитета, а то аутоматски прати недостатак путне инфраструктуре. Замислите да на Бању не може да изађе туристички аутобус, већ мора да иде од Кокиног Брода. Ми смо увезали седамдесетак домаћинстава у домаћој радиности и лепо послујемо. Смештајни капацитети су негде око 600 – 700 кревета – каже  директор Туристичке организације Прибој Владан Радовић.

Овај град на Лиму посећују углавном туристи из региона у периоду од јуна до септембра.

Туристичка организација Прибој, већим делом, средства за функционисање и развој туризма обезбеђује од донација.

Захваљујући пројекту “Рибарско насеље на Потпећком језеру”, са којим је Туристичка организација Прибој конкурисала код Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Прибој ће ускоро добити и уређено рибарско насеље на обали Потпећког језера.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY