SHARE

Као и претходна три, овогодишњи Јадовнички ултрамаратон организују Удружење грађана „Јадовник – оаза нетакнуте природе“ и Клуб екстремних спортова „Фијуљ“ из Пријепоља. Трке стартују у суботу ујутру, а учесници ће се у Пријепољу окупити већ у петак.

Председница КЕС „Фијуљ“ Милица Јоксимовић каже како се у исто време одржава ултрамаратон на Шар-планини али то није утицало на број учесника Јадовничких трка, који је ове године рекордан. Тренутно је пријављено 270 ултрамаратонаца и ултрамаратонки.

Поред великог броја учесника из Србије и иностранства биће и Пријепољаца и Пријепољки, највише на тркама од 11 и 22 километра, а као и сваке године, велика пажња се поклања безбедности учесника. Трогодишње искуство је значајно допринело да и ове године све буде спремно на време.

Јоксимовић каже да ове године нису наишли на подршку локалне самоуправе али су у помоћ прискочили спонзори који су помагали у организацији и ранијих година. Старт и циљ свих трка биће на платоу испред Дома културе. Основни циљ јадовничког маратона је промоција природе, планине Јадовник и кањона реке Милешевке, спорта и здравих стилова живота.

Опширније у видео прилогу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY