Нових пет скулптура краси парк око Дома културе

Нових пет скулптура краси парк око Дома културе

На Летњој уметничкој школи, која је 2013. године одржана у сарадњи општине и Дома културе са Факултетом уметности, стварали су студенти, будући вајари из свих крајева бивше Југославије. Тада су настале ове скулптуре, које су након дужег времена коначно нашле своје место.

Те скулптуре стоје поред Дома културе већ пет година. Општина је имала неке планове са њима. Међутим на иницијативу директора Домеа културе ове госине смо успели да поставимо њих пет, а још две ће бити постављене када дође нека већа дизалица – каже уредник ликовног програма Дома културе Мирко Антоније Малешић.

Према речима Малешића скулптуре је радило седам уметника и свако од њих је имао своју инспирацију, од анималних приказа до сузе и прелома. Како каже, најбоље је оно што грађани и грађанке сами доживе код те скулптуре, да то буде оно што је уметник хтео да каже. Јер, свако на свој начин доживљава уметничко дело.

Малешић каже да ће ускоро простор око Дома културе бити обогаћен још једном изузетно вредном скулптуром.

У прошлогодишње сазиву Уметничке колоније „Милешева“ уметник Милан Панић је урадио једну заниљиву скулптуру.  Њу ускоро треба да допремимо из Београда за једну изложбу и највероватније да ћемо је одмах после изложбе поставити овде – каже Мирко Малешић и додаје да имају тенденцију да се направи један леп парк скулптура, јер када људи не могу или неће да уђу у галерију, онда макар могу шетајући да уживају и гледају ове скулптуре.

Простор око Дома културе полако добија свој уметнички изглед, па наши суграђани и суграђанке, али и људи са стране имају прилику да уживају у необичним али вредним уметничким делима.

Подели на мрежама

Повезани чланци