SHARE

Замена 2.661 старе сијалице новом лед расветом требало је да буде завршена за три месеца, али је због проблема између извођача радова тај рок пролонгиран за скоро пет месеци. Пре недељу дана извођач радова и надзорни орган Миле Брашанац обавестили су локалну самоуправу да су све сијалице замењене и да се може почети са примопредајом.

Станко Кијановић, заменик председника општине Пријепоље
Ми смо формирали комисију која је предвиђена уговором. Изашли су на терен и констатовали су да су замењене све сијалице и РП плоче, а да је на појединим деоницама због РП плоча и других проблема често долазило до прекида у раду – каже  заменик прдседника општине Пријепоље Станко Кијановић.

Према речима Кијановића рачуни за утрошену електричну енергију са новим лед сијалицама су неупоредиво мањи.

За јул месец ове године имамо фактурисано од стране Електродистрибуције 629.000 динара, што би на годишњем нивоу испало око 7,5 милона динара. Само за протеклу годину, у време када доста расвете није радило потрошено је 19,5 милона динара, што је скоро 1,6 милиона месечно – каже Станко Кијановић.

Када је у питању контрола исправности замењених сијалица њу ће вршити комисија, која је по уговору формирана од локалне самоуправе, од представника извођача радова и надзора. Ребалансом буџета, који се очекује у току септембра, требало би да се одреди правно лице које ће вршити одржавање јавне расвете у Пријепољу.

Ја сам личног мишљења да ребалансом буџета треба определити средства за те намене, помоћи ЈКП „Лим“ да преузме одржавање јавне расвете и то набавком наменског возила са корпом за отклањање кварова – додаје Кијановић.

Кијановић истиче да је већ припремљен пројекат за наредну годину који подразумева поправку ствари које се тичу мреже између стубова, фарбање стубова, довођење у ред, постављање нових на потезима где недостају и измештање мерних места.

Гаранција на лед сијалице и РП плоче је седам година. Вредност пројекта којим је постојећа расвета замењена новим лед осветљењем је 59 милиона динара плус ПДВ што ће се платити у 36 једнаких рата, у наредне три године.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY