SHARE

Иако су због гашења села у Србији врата многих сеоских школа закључана, издвојено одељење Основне школе „Светозар Марковић“ у Комарану на почетку ове школске године броји 27 ђака и 2 предшколца. Сеоска школа са највећим бројем ђака у Пријепољу нову школску годину дочекала је у новом руху.

Иницијатива за обнову школе је потекла од Неџада Кахровића, а до сада је уложено око 30 хиљада евра. Стављена је фасада, нова столарија – ПВЦ врата и прозори, урађени подови, мокри чворови, набављен инвентар и школска учила. У плану је и реновирање првог спрата, бетонирање игралишта и увођење парног грејања, прецизирао је Неџад Кахровић, координатор „Мили Гурош“ за Полимље.

Поред овог, Основна школа „Светозар Марковић“ има још седам издвојених одељења четворогодишњих школа, са укупно 65 ђака. Директор Шефкет Шеховић се нада да ће обнова школе допринети задржавању на селу млађих породица са децом.

Свечаном отварању обновљене школе присуствовало је 50-ак гостију из Холандије, који су овом приликом ђацима даривали вредне поклоне. На простору наше земље интернационална организација „Мили Гурош“ делује од 2014. године, углавном кроз хуманитарне пројекте огранка „Хасене“.

Више у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY