SHARE

Продавци на пијаци кажу да сезона припремања зимнице тек почиње и да ће за десетак дана бити у пуном јеку. За сада, већина купаца  проверава цене али има и оних који пазаре, додуше знатно мање.

Понуда поврћа на пијаци је више него слаба, а цене су, кажу продавци, на нивоу прошлогодишњих. Тако се папарика може пазарити за  90 до 120 динара, парадајз од 65 до 100 динара, у зависности од квалитета, краставчићи су 80 динара, купус се може купити за 40 до 50 динара. Паприку за ајвар на пијаци нисмо нашли, а у оближњим пиљарама може се купити за 80 до 100 динара. Плави патлиџан, који се традиционално ставља у ајвар, кошта 80 динара, а по истој цени може се набавити и карфиол.

Са друге стране, у пријепољским радњама, у зависности од произвођача и грамаже, за теглу ајвара треба издвојити од 200 до скоро 500 динара, краставчићи су од 120 до 180 динара, а тегла печених паприка у просеку 200 дионара. Питали смо наше суграђане да ли је исплативије спремати или купити готову зимницу.

Већини грађана и грађанки Пријепоља, по свему судећи, и ове године се више исплати да спремају зимницу него да купе, посебно онима који сами производе воће и поврће. Значајан фактор је и бољи квалитет домаћих производа.

Опширније о томе шта кажу наши суграђани, али и продавци, погледајте у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY