SHARE

Кабинет у коме ђаци рачунарског смера похађају  сва три стручна предмета опремљен је најновијим лаптоповима, који су повезани на интернет, као и софтвером неопходним за рад. Међу 16 полазника овог смера су и три девојчице. Након пет дана проведених у школи први утисци су углавном позитивни.

Специјализовани предмети се изучавају у различитим разредима. Ђаци ће за 4 године имати 8 информатичких предмета и укупно 943 часа . У првој години имају три стручна предмета.

 
Елма Мушкић, професорка рачунарства и информатике
То су Рачунарски системи, који се баве функцинисањем свих рачунарских система, њиховом основом, хардвером, а делимично и софтвером. Други предмет је Примена рачунара. То је нови предмет, где изучавају основе рада у програмима: word, eksel, power point, као и примену информационо-комуникационих технологија. И трећи предмет је Програмирање и њега ће ђаци слушати три године – каже професорка рачунарства и информатике и  разредни старешина одељења Елма Мушкић.

Министарство просвете је током лета организовало обуку за наставнике и наставнице који ће предавати стручне предмете овом одељењу.

Обука је организована за сва три предмета. Пружили су на добру помоћ и подршку у виду предавања, консултација, смерница, на шта да обратимо пажњу. Очекује нас још једна обука у децембру, пред крај првог и уочи почетка другог полугодишта – каже Елма Трмчић.

Према речима директора Пријепољске гимназије Војислава Чабаркапе наставни план и програм рачунарског смера разликује се од програма природно математичког само у погледу стручних предмета, док се у погледу опште образовних предмета не разликују много.

Пријепољска гимназија просторно и кадровски испуњава све услове за функционисање овог одељења.  У наредној години у плану је опремање још једног кабинета за информатику, што је посебно битно ако се и наредне године упише одељење овог смера.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY