Породица Стојадиновић из Коловрата од 70.000 садница очекујe принос од око 30...

Породица Стојадиновић из Коловрата од 70.000 садница очекујe принос од око 30 тона паприке

Породица Стојадиновић из Коловрата највећи је произвођач паприке у општини Пријепоље. Од 70. 000 садница очекују принос од око 30 тона паприке.

3472
0
SHARE

Ових дана породица Стојадиновић бере прве паприке са њиве површине хектар и 20 ари уз магистрални пут у Коловрату. Дневно продају више стотина килограма, а највећу потражњу очекују за 10-ак дана.

Квалитет је одличан, с обзиром на временске услове тако да сам ја презадовољан. Беремо прво коло и већ су се појавили први купци, не само из Пријепоља, већ из Пљеваља и Нове Вароши – каже Његош Стојадиновић и додаје да очекује принос од око пола килограма по садници.

Ове сезоне очекују принос од око 30 тона паприке, а своје производе продају на њиви.

Цена је 120 динара. Људи овде могу да виде каква је паприка, какав је квалитет… Могу да бирају, неко хоће белу, неко црвену, крупнију…Једноставно муштерије мораш да задовољиш да би могао да радиш дужи низ година – каже наш саговорник уз објашњење да је успех овог рада у породици јер да плаћа раднике не би имао рачуницу.

Захваљујући квалитету производа, али и томе што је њива уз магистрални пут, купаца увек има.

Миле Пејовић који пола године живи у Барама, пола године у Словенији чуо је за добар квалитет ових паприка и дошао је да купи.

Осим парцеле са паприком, Његош са својом породицом обрађује још девет њива у којима гаје купус, кромпир, кукуруз, малине… Ове године очекује принос од око 40 тона купуса.

Четворочлана породица Стојадиновић највећи део дана проводи на њиви. Док траје брање паприке, на њиви су од јутра до мрака и свако има своје задужење.

Има доста труда, рада…Ја фотографије својих производа стављам и на фејзбук, инстаграм јер тако се рекламирам. Себе сам пронашао у овом послу. Волим да радим, волим да стварам и не признајем никоме да је бољи у овом послу од мене – закључује Његош Стојадиновић.

Иако до зараде долазе уз много труда и физичког рада, Стојадиновићи, који се пољопривредом баве 10 година, се не жале, јер како кажу, сами су своје газде.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY