SHARE

У Економско-трговинској школи, која је ове године уписала исти број одељења као и прошле, наставни планови се нису мењали, остао је исти фонд часова па нема проблема ни са технолошким вишковима. Проблеме је створио  правилник о изменама правилника о финансирању установа образовања, који по речима директора Економско-трговинске школе Ермедина Дурана није најфлексибилнији, јер су поједина звања у номенклатури радних места промењена, а има и доста нелогичности када су у питању норме.

Ермедин Дуран, директор Економско-трговинске школе
Директно смо и ми погођени тиме јер смо добили смањење и аутоматски смо морали  да вршимо неко реструктуирање, али смо ипак успели да то урадимо тако да нико не остане без потпуног ангажмана – каже директор Економско-трговинске школе Ермедин Дуран.

Техничка школа нема проблема када је у питању наставно особље. Сви професори и професорице имају стопроцентну норму.

Небојша Јевтовић, директор Техничке школе
Имамо проблем код помоћно-техничких радника. Ту смо остали без једног домара и једне спремачице. Такође, у рачуноводству смо остали без пола административног радника. Значи, угашена су укупно два и по радна места. Код нас ова два места нису на неодређено, тако да их не водимо као технолошки вишак – каже директор Техничке школе Небојша Јевтовић.

У Пријепољској гимназији ниједан запослени није  технолошки вишак, али има запослених са непотпуним норамама.

Војислав Чабаркапа, директор Пријепољске гимназије
Некоме недостаје 5 %, некоме 30 % некоме 22,2 % до максималних 50 %. У тим случајевима нешто смо успели наћи у другим школама, нешто у оквиру својих могућности тако да смо тај проценат у великој мер смањили. 18 наших запослених ради још у некој другој школи у Пријепољу, а има и оних који раде у Прибоју – каже директор Пријепољске гимназије Војислав Чабаркапа

Попуњавању норми  запослених у Пријепољској гимназији знатно је допринело 6 нових часова које су гимназијалци добили увођењем нових изборних предмета у првом разреду.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY