Након Осечине, „Огњена“ позлаћена у Ужицу и Угљевику (ВИДЕО)

Предузеће „Браћа Томашевић“ наставило је да осваја награде на фестивалима. Након 13. Сајма шљива у Осечини, нова признања за "Огњену" стигла у Ужицу и Угљевику.

540
0
SHARE

Након освајања титуле апсолутног победника 13. Сајма шљива у Осечини, са 5 великих златних, 9 златних и две сребрне медаље, ракије бренда „Огњена“ су оствариле запажене резултате на фестивалима у Ужицу и Угљевику. На ужичком „Жестивалу“ 6 производа пријепољске дестилерије „Браћа Томашевић“ награђени су са 4 златне и 2 сребрне медаље. На фестивалу у Угљевику, поред Бјељине у Републици Српској, „Огњена“ од дуње је освојила велику златну медаљу и титулу шампиона у својој категорији а ракоја од јабуке награђена је златом. Ова и ранија признања су доказ врхунског квалитета производа пријепољске дестилерије, као и исправности пословне филозофије, каже један од власника Вукосав Томашевић.

„Када смо 2010. године регистровали производњу ракије, и кренули у производњу ракије, тада смо за циљ поставили управо то – да направимо производ високог квалитета. На срећу, ангажовали смо најбоље стручњаке и сараднике са пољопривредних факултета и института из целе Србије, искористии смо то знање и најновија научна достигнућа, и то спојили са традиционалном производњом ракије, и резултат је то што имамо данас, да са поносом можемо да кажемо да је ракија „Огњена“ у самом врху квалитета ракија и жестоких алкохолних пића у Србији, а Богами и шире“, каже Вукосав Томашевић.

Томашевић каже да не жели да причу политизује, али сматра да предузеће „Браћа Томашевић“ и његови производи су више цењени широм Србије и земаља окружења него у свом граду.

„Уз све ове медаље и пехаре, уз сва ова признања, изгледа да наша фирма није довољно квалитетна, бар по критеријумима актуелне локалне власти у Пријепољу, да репрезентује Пријепоље, наш град и нашу општину. Да је то тако, имали смо прилику да се уверимо скоро, када је у Пријепољу била емисија „Шареница“, где су гостовали разни произвођачи, чак неки из других општина, па и из других држава, али нико из локалне власти није нашао за сходно да наше предузеће, наше представнике и наше награђене ракије представи као нешто што је производ из Пријепоља“, каже Томашевић.

Квалитет својих ракија и ликера „Браћа Томашевић“ ће покушати да провере и у иностранству. Крајем октобра производи бренда „Огњена“ учествоваће на значајном међународном фестивала жестоких пића у Прагу, у такмичарском програму. Ово није први пут да „Огњена“ путује у Чешку. Крајем прошле године, на молбу српске амбасаде у Прагу, ракије пријепољског произвођача нашле су се на Међународном божићном фестивалу, који је организовало Удружење дипломата у Чешкој, у хотелу Хилтон у Прагу, под покровитељством Иване Земан, супруге председника Чешке Републике Милоша Земана. „Огњена“ је тада распродата за непуна два сата а прикупљена средства отишла су у хуманитарне сврхе.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY