SHARE

Одељење модни кројач ове године уписало је 28 ђака из Пријепоља и Прибоја. У Техничкој школи су задовољни бројем уписаних јер је то за седам ђака више него прошле године.

Снежана Лазаревић,председница Стручног већа текстилне струке
Ове године започели смо оно право школовање по дуалном образовању, јер деца иду на практичну наставу код приватних предузетника. Уговори су потписани, са представницима Привредне коморе смо имали састанак, у уторак су потписани уговори са предузетницима, а у току је и потписивање уговора ученика и родитеља, пошто су ученици малолетни. Уговор између школе и предузетника већ су потписани – каже председница Стручног већа текстилне струке Снежана Лазаревић.

Практична настава почиње од друге године. По моделу дуалног образовања ученици су подељени тако да сваки предузетник у складу са својм могућностима и жељама добије одређени број ученика и ученица који ће у њиховим погонима стицати практична знања.

Ђаци из Прибоја практичну наставу ће имати у свом граду. Предузетници су се договорили да сваком ученику обезбеде топли оброк, превоз и месечну накнаду у износу од 2.000 динара.

Током целе школске године ђаци ће обављати праксу у њиховим погонима. На блок настави потрудићемо се да ђаци обиђу и остале предузетнике, јер не би било лоше да покажемо како изгледа и у другим погонима. Са друге стране, ствар је избора да ли деца желе одмах да се запосле или да наставе школовање. Предузетници су расположени да их чак и стипендирају, ако желе да упишу факултет – каже Снежана Лазаревић.

Опрема коју је Немачка организација за међународну сарадњу -ГИЗ донирала Техничкој школи за опремање кабинета за потребе одељења модни кројач , омогућава  квалитетнију  практичну обуку. Наредне године прва генерација ђака овог смера завршава школовање по моделу дуалног образовања.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY