SHARE

Међу једанаест тачака дневног реда, који је усвојен без тачака које је предлагала опозиција, највише пажње привукли су предлози одлука о детаљној регулацији Шеховића Поља и ребалансу буџета. Председник општине Драгољуб Зиндовић каже да је ребаланс урађен пре свега због потребе да се обезбеде додатна средства за измирење обавеза по основу судских пресуда као и због повећања плата у установама културе.

Скупштина је усвојила одлуку о доношењу плана детаљне регулације за Шеховића Поље, који је урадило Јавно предузеће „Урбанизам“ из Крагујевца.

Зиндовић каже да је ово услов за изградњу изградњу једног модерног и савременог дела Пријепоља као и бројних других садржаја. Зиндовић се нада да ће бити довољно заинтересованих инвеститора који би улагали у нови део града.

Шеф одборничке групе Санџачке демократске партије на овом скупштинском заседању Изудин Шантић каже да су одборници СДП-а хтели да гласају за усвајање ове одлуке али су се предомислили јер је и у овом случају политика умешала прсте, и изменила план који су предложили стручњаци. Шантић каже да је Општинско веће одлучило да се на једној одређеној локацији, почетно предвиђеној за изградњу станова, постави зелена површина. Каже и да је владајућа већина наставила са маниром неприхватања тачака дневног реда које предлаже опозиција, без обзира на њихову важност.

Међу тачкама дневног били су и предлог Одлуке о покретању поступка за доношење Статута општине Пријепоље, остваривање прихода и расхода у односу на буџетски план у првих шест месеци ове године, реизбор директорке Библиотеке „Вук Караџић“ као и разматрање извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП„Лим“ за првих шест месеци ове године.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY