SHARE

Позив за учешће на међународном турниру у италијанском граду Каркареу, предграђу Ђенове, на адресу Одбојкашког клуба „Трендтекс“ стигао је пре два месеца од домаћина  турнира и председника Одбојкашког клуба „Аква Калицано Каркаре“ Лоренца Микелеа. На турниру је учествовало осам екипа, а пријепољске обојкашице биле су убедљиво најмлађе на турниру.

Што се тиче самог турнира, ту су биле екипе из Аустрије и Швајцарске, које играју прве лиге у својим земљама и четири италијанске екипе које играју Серију Б. Ми смо на турниру пружили шансу свим играчицама. У једном тренутку на терену је је била екипа састављена од играчица које имају од 12 до 15 година, али се нисмо обазирали на то и играли смо јако борбено и без респекта – каже тренер ОК „Трендтекс“ Денијал Мезилџић.

Турнир је трајао три дана, играло се у два града, а екипе су дневно играле и по три утакмице. За најмлађу екипу на турниру био је то велики напор, али су оне и поред тога показале велику борбеност.

Иако су изгубиле све утакмице, слажу се да ће овај турнир пуно значити младим играчицама јер, према речима младих одбојкашица Христине Вранић и Лане Словић, то је нешто што се догађа једном у животу. Специјалан тренутак догодио са када су одбојкашице победничке екипе поклониле своје званичне дресове младим пријепољским одбојкашицама, а за своју младост и борбеност награђене су и пехаром.

Турниру је присуствовала и Мајда Чичић, прослављена пријепољска одбојкашица и бивша репрезентативка Југославије, која је била у стручном жирију за избор најбољих играчица турнира. Том приликом добила је признање за изузетан допринос женској одбојци.

Овом приликом договорена је сарадња између клубова па би требало очекивати одлазак пријепољскх одбојкашица на турнир и наредне године. Пре тога очекује се долазак представника домаћина турнира у Пријепоље на Меморијални турнир посвећен Фериду Мезилџићу.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY