SHARE

Изложбе су почеле 30. септембра на Јабуци, а већ наредног дана, 1. октобра изложба је одржана  у Бабинама. У среду, 3. октобра изложба је  у Аљиновићима, 4. октобра у Орашцу, док ће у Страњанима  бити  5. октобра. Изложбом у Правошеви, која ће бити одржана 7. октобра, завршава се ова манифестација. Фонд награда је задржан на прошлогодишњем нивоу.

Небојша Жунић, члан Општинског већа
У говедарству прва награда је 8.000 динара, друга награда је 5.000 и трећа је 3.000 динара. У овчарству имају само две награде. Прва је 8.000, а друга награда је 5.000 динара. Оно што је битно истаћи јесте да свако ко дође добиће ту трећу, симболичну награду од 3.000 динара. Тако да можемо рећи да су ове изложбе нека врста смотре, које нама служе да остваримо непосредан контакт са пољопривредним произвођачима. Ту се најбоље види кретање у сточарству и уопште у пољопривреди нашег краја – каже члан Општинског већа задужен за пољопривреду Небојша Жунић.

Изложбе стоке су добра прилика да се  пољопривредни произвођачи  упознају и са мерама подстицаја и субвенцијама које нуде Министарство пољопривреде и локална самоуправа, а у циљу развоја сточарства у овим крајевима.

На свакој од изложби, након оцене жирија, пракса је да попричамо са пољопривредним произвођачима, упознамо их са мерама које предузима локална самоуправа у циљу унапређења пољоприврдне производње. Са нама су обавезно, као чланови жирија, људи из Регионалне пољопривредне службе из Ужица, који дају савете и упознају пољопривредне произвођаче са мерама које предузима Влада Републике Србије – истакао је Жунић.

Према Жунићевим речима од прошле године бележи се значајно повећање броја грла на изложбама па се нада да ће се тај тренд наставити и ове године, упркос лошој години која је задесила пољопривредне произвођаче овог краја.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY