SHARE

Предмет јавног позива је расподела средстава намењених за спровођење мера подстицаја руралног развоја, а тиче се регреса за репродуктивни материјал за прво вештачко осемењавање. Услови, који заинтересовани који желе да конкуришу, морају да испуне су да имају регистровано пољопривредно газдинство и да су одгајивачи крава.

Небојша Жунић, члан Општинског већа
Позив почиње 5. октобра и траје до 5. новембра, а тиче се регреса за вештачко осемењавање крава. У буџету смо за то определили 1,7 милиона динара. Надамо се да ће та средства бити довољна. Ако не, наћи ћемо неку могућност да покријемо све подносиоце захтева који испуњавају неопходне услове – каже члан Општинског већа задужен за пољопривреду Небојша Жунић.

Општина Пријепоље je, поред расписаног позива, већ кроз два јавна позива ове године, пољопривредницима доделила око 10 милиона динара на име учешћа у набавци опреме и квалитетних грла. За разлику од првог позива, који је био намењен за набавку квалитетних приплодних грла и јагњади, када је интересовање било слабо, на јавни позив који се односио на субвенцију за набавку пољопривредх машина и опреме пријавио се знатно већи број пољопривредника из Пријепоља.

Поднето је укупно 143 захтева, а вредност набављене опреме била је више од 18 милиона динара. Пошто први јавни позив није искористио сва средства Општинско веће донело је одлуку да део тих средстава пребаци на другу ставку тако да су сви пољопривредни произвођачи , који су испунили услове, остварили право на субвенцију, а то је 136 пољопривредника. Одбијено је свега седам захтева и то оних захтева који нису били у складу са правилником или су били непотпуни – рекао је Небојша Жунић.

Овчарство у наредном периоду неће бити субвенционисано, јер је постигнут жељени циљ, каже наш саговорник. Када је у питању сточарство, следеће године највећа пажња биће усмерена на набавку квалитетних приплодних јуница.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY