SHARE

На јавни позив, који је био отворен од 26. априла до 29. јуна, пристигло је укупно 46 предлога пројеката. Један од неопходних услова за конкурисање било је постојање грађевинске дозволе и финансијско учешће локалних самоуправа у износу минимум 15 одсто од вредности пројекта. Општина Пријепоље конкурисала је са пројектом реконструкције и опремања Спортске сале у Основној школи „Милосав Стиковић“  у Коловрату, који се нашао међу 37 одобрених пројеката. ЕУ ПРО је подржао овај пројекат са 56. 772 евра, док ће општина Пријепоље у реализацији пројекта учествовати са 11.628 евра.

Како стоји у опису пројекта, реконструкција и опремање спортске сале у Основној школи „Милосав Стиковић“ обезбедиће адекватне услове за спортске активности, како за 629 ђака тако и за ширу заједницу, децу предшколског узраста, спортисте и особе са инвалидитетом. Из Општинске управе су нам рекли да се наредних дана очекује потписивање уговора, а предвиђено је да реализација пројекта траје 18 месеци.

Међу пројектима које је подржала Европска унија је и реконструкција спортске сале у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Прибоју, коју ЕУ ПРО финансира са 77.404 евра, док општина Прибој у реализацији пројекта учествује са 15.813 евра.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY