SHARE

Пријепољски шахисти у Аранђеловцу су наступили у саставу: Добросав Стојановић, Мерсид Кахровић, Игор Кијановић, Мирољуб Брајовић, Михајло Ђокић, Сабрија Мушовић, Браниша Вижлина и Горан Келовић. Резерве су овог пута биле Денијал Турковић и Филип Вукојевић. У конкуренцији је било 12 екипа из Аранђеловца, Лознице, Крагујевца, Крушевца, Александровца, Бајине Баште, Смедерева, Тутина и Шора. Играло се на осам табли.

Мирољуб Брајовић, Шах клуб „Прико“
Заузели смо изванредно четврто место у веома јакој конкуренцији где су биле екипе које су знатно појачане. На појединим таблама су играли чак и велемајстори, интрнационални и Фиде мајстори, а ми смо играли искључиво са домаћим снагама. У таквој конкуренцији успели смо да направимо сјајан резултат освајањем четвртог места у генералном пласману, а у количнику поена заузели смо високо друго место. Доказ да смо направили добар резултат је и чињеница да смо победили екипу Аранђеловца, која у својим редовима има велемајстора и бившег првака Србије Дејана Пикулу, а на крају су освојили и прво место – каже мајсторски кандидат  Мирољуб Брајовић.

Двојица играча пријепољског клуба Михајло Ђокић и Горан Келовић лигашко такмичење су завршили без пораза, а турнир у Аранђеловцу била је прилика да се шанса пружи и млађим снагама јер, како каже Брајовић, Шах клуб „Прико“ годинама ради и са омладинцима.

Имамо једну изузетну гарнитуру омладинаца, 93. и 94. годиште. Сви они су били одлични ђаци и вуковци, а 90 одсто њих је завршило факултете. Тројица њих су већ играли на овом такмичењу у првом саставу, док су двојица били резерве. Надам се да ће следеће године заиграти у пуном капацитету, јер желимо максимално да подмладимо екипу. Сматрам да имамо капацитета за врхунске резултате – додао је Брајовић. 

У наредном периоду пријепољске шахисте очекује Куп такмичење и наставак лигашког првенства. Надају се да ће уз мало спортске среће успети да се врате у Прву лигу Централне Србије, где су били пре две године.

Опширније у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY