Директор ТОП-а Небојша Свичевић најавио штрајк глађу и самоспаљивање. Са конференције удаљена новинарка „Полимља“ (ВИДЕО)

Директор ТОП-а Небојша Свичевић најавио штрајк глађу и самоспаљивање. Са конференције удаљена новинарка „Полимља“ (ВИДЕО)

Конференција за медије је почела на неочекиван и недопустив начин, који најбоље сведочи у каквом се положају данас налазе медији и запослени у медијима, на шта константно указују новинарска удружења. Питање новинарке „Полимља“ Мемнуне Цмиљановић, о вези између тужилаштва и
казни изречених Туристичкој организацији и директору, Свичевић је окарактерисао као провокацију и новинарку удаљио са конференције.


Наиме, конференција је сазвана поводом решења којим је ужички Виши суд одбацио жалбу Туристичке организације на решење Основног суда у Пријепољу, од 31. маја ове године, којим је Туристичка кажњена са 200 хиљада динара а Свичевић, као одговорно лице са 50 хиљада динара, на
основу предлога Јавног извршитеља из Ужица, ангажованог на случају минибуса. Истим решењем са 200 хиљада је кажњен и општински Спортски савез. Казне се односе на догађаје који су се дешавали почетком године. У међувремену, почетком септембра, на другом усменом јавном надметању минибус је купио Саво Пушица, преко пуномоћника адвоката Милана
Дробњаковића, за милион и 800 хиљада динара. Тада је директор Свичевић изнео оштре оптужбе на рачун Пушице, при којима остаје и сада, као и при тврдњама да је минибус отет од Туристичке организације.
Свичевић каже да очекује да поводом свих дешавања реагује тужилаштво. Он је за понедељак најавио ступање у штрајк глађу, а ако тужилаштво не удовољи његовом захтеву, и не покрене кривични поступак против неког од актера целе приче, макар и њега самога, каже да ће радикализовати протест и у петак се спалити испред зграде Туристичке организације.
За кривичну пријаву коју је против њега поднео Пушица, због наводне злоупотребе службеног положаја и противзаконитог трошења буџетских средстава, Свичевић каже да је неоснована и да их има још, а да је све рађено по закону. Свичевић каже и да се не бори за свој приватни интерес, већ за установу и државну имовину.

Неће предати кључеве од комбија, јер, како каже, постоји Управни одбор и Општинско веће, који су изнад њега, и установа тако функционише. Извршни повериоци су због овога предложили Јавном извршитељу да предложи Основном суду изрицање нових новчаних казни, овога пута Свичевићу, као законском заступнику, 200 хиљада динара, а Туристичкој организацији милион динара.

Више детаља у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци