SHARE

На предстојећим изборима за чланове Савета месних заједница 33.103 бирача гласаће на 66 бирачких места. Овај пут бираће се мањи број чланова него што је предвиђено, јер се у три месне заједнице није пријавио довољан број кандидата и кандидаткиња, па се на тим местима избори неће ни одржати.

Ана Пејовић, председница Изборне комисије
То су МЗ Звијезд, где није било пријављених кандидата, затим МЗ Каћево где су се пријавила два кандидата, а бира се пет и МЗ Мијани где су били пријављени само кандидати из Хрта, а нису били заступљени кандидати из других заселака, што је по статуту обавезно. Бираће се укупно 183 члана Савета МЗ, а проглашене су збирне листе са укупно 283 кандидата и кандидаткиње – каже председница Изборне комисије Ана Пејовић.

Гласачки листићи биће куцани двојезично, на српском и босанском језику. На бирачком месту биће председник бирачког одбора, његов заменик и по два члана и њихови заменици.

Бирачке одборе није одредила комисија, већ су они одређени одлуком о месним заједницама. Комисија је те одредбе само испоштовала. Право предлагања кандидата за Бирачке одборе имали су Савети месних заједница и сви грађани до 5. октобра – истакла је Ана Пејовић.

Највеће интересовање за подношење кандидатура било је у већим месним заједницама: Пријепољу, Коловрату, Великој Жупи, Ивању, где се за једно место пријавило и по неколико кандидата. На претходним изборима за Савете месних заједница од 376 поднетих кандидатура, 34 су биле кандидатуре жена, а у Савете месних заједница изабрано је њих 10.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY