Шошон упецао мрене од 5,6 и 4 килограма (ВИДЕО)

Риболовац из Пожеге Миодраг Марковић Шошон остварио је улове о којима многи сањају целог живота. Истог дана упецао је капиталне мрене од 4 и чак 5,6 килограма.

2468
0
SHARE

Миодраг Марковић Шошон, спортски риболовац из Пожеге, остварио је пре пар дана фантастичан улов на Западној Морави. Истог дана, Марковић је упецао две капиталне мрене – од 5,6 и 4 килограма.

Риболовац је користио штап Shimano Speedmaster TE7 od 5 метара, машиницу Biomaster 3000, истог произвођача, најлон Balzer Platinum, дебљине 0,16 милиметара, предвез дебљине 0,12 милиметара и кукицу Gamakatsu, величине 12. Као мамац је послужио снопић црвића, чија употреба је дозвољена на Западној Морави, за разлику од Лима. Улови су остварени у месту Пилатовићи, на доста неприступачном терену, па је вађење мање, од ове две прелепе рибе, трајало десетак минута, док је већа савладана за пола сата.

Овај део Западне Мораве је познат по капиталним мренама, које се пецају сваке године, али, како нам је рекао Марковић, ни старији риболовци се не сећају да је неко упецао оволику. И прошле године, на истом месту, Шошон је упецао мрену која је била тешка близу 4 кг, што је само један од његових многобројних трофеја.

Миодраг је искусан риболовац и такмичар у спортском риболову, члан екипе Општинске организације спортских риболоваца „Скрапеж“ из Пожеге, која је већ годинама једна од најуспешнијих у Западној Србији, а и шире.

Довољно говори податак да је екипа из Пожеге, чију окосницу чине Марковић, Жељко Саватијевић Бандера и Бојан Пикси Радовић, пет пута узастопно победила у спортском риболову на МОСИ, последњи пут ове године у Прибоју. Уз њих тројицу, удружење из Пожеге има велики број врсних риболоваца, па у којем год саставу да се појаве на такмичењима, фаворити су за победу.

Пре петогодишње доминације Пожежана победници 50. МОСИ, одржаних у Пријепољу, била је екипа домаћина. Такмичари ООСР „Лим“ из Пријепоља ову такмичарску сезону завршили су успешно, освајањем Купа Бајине Баште, који организује ОСР „Младица“. Екипа у саставу Предраг Бубе Пурић, Владимир Малешић и Душан Грбић, убедљиво је била прва, са 7 негативних поена и два прва секторска места.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY