SHARE

Телевизија Форум је од свог оснивања била медиј у који су долазили млади људи, жељни да, раде, уче  и доприносе изградњи нове телевизије, једине локалне, која је у то време редовно покривала догађаје и активности у Пријепољу. Сви су почињали као волонтери,једни су одлазили петем своје професије, а други остали у телевизији до данас, али су сви оставили свој печат у раду овог медија. Први који су се почетком 2009. придружили тиму ТВ Форум били су Милан Тешевић који је као новинар, сниматељ и водитељ три године пратио и гледаоцима и гледатељкама преносио важна дешавања у граду и Владимир Малешић који и данас део овог тима.

Телевизија Форум ме је у потпуности дефинисала као новинара и начин на који се бавим овим послом. Осим неких пракси током школовања нисам радио послове новинара, у Београду сам увек радио неке друге послове. Сарадња са Миром и Милевом и колегама и колегиницама који су касније долазили је од мене направила новинара какав данас јесам – прича новинар Владимир Малешић.

Телевизији су се касније придружили Аида Кордић као водитељка вести и временске прогнозе и Јасмина Ровчанин, која је још као средњошколка почела да волонтира и свој траг у телевизији оставила као водитељка вести и емисија. Као тек дипломирана новинарка у јулу 2009. тиму ТВ Форум се прикључила Мирела Вељовић.

Поред тог новинарског дела који је после доласка са факултета логичан, очекујете да ћете радити само новинарски посао, међутим, телевизија Форум има и тај други аспект приче, а то је актвистички, односно феминистички који се на мене одмах примио. Не могу посматрати било коју животну ситуацију или  тему о којој извештавам,  а да не укључим тај феминистички аспект,  а то је солидарност, једна ка прав и осећај за правду. А опет ако погледам, чему би добар новинар или новинарка требало да тежи, јесте истина и једнака правда – сматра новинарка Мирела Вељовић.

У 2010. тим ТВ Форум  се шири и постаје богатији за још једну дипломирану новинарку Далиборку Малешић и сниматеља и монтажера Михајила Морачанина.

Мислим да негде заједничко и мени и колегама у ТВ Форум је да смо сви са почетком рада у овој телевизији  почели да учимо неке ствари о новинарству. На факултету смо сви стекли нека основна и штура знања о новинарству  и тек кад сам почела да радим на ТВ Форум, ја сам заправо почела да учим – каже новинарка Далиборка Малешић.

За сниматеља и монтажера Михајила Морачанина, почетак рада у ТВ Форум није био нимало лак, јер се тада први пут сусрео са камером и програмиама за монтажу.

Мислим да је то заправо било и добро, јер сам од почетка почео да учим како треба и било ми је лакше да се  усваршавам и напредујем правилно. Заволео сам тај посао и видео да се проналазим у томе и да бих то могао да радим у будућности – мишљења је Морачанин.

Како се мењала телевизија, тако су се мењали и они који раде у њој. Поједини догађаји и приче утицали су и на професионални развој новинара и остављали утиске на њих. Људске приче су оно што остаје и што се памти у овој професији у којој нема много времена за присећање освртање назад, већ истрајан рад и гледање унапред.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY