Свечано уручене награде Задужбине Родољуба Нићифоровића у Новом Пазару

Свечано уручене награде Задужбине Родољуба Нићифоровића у Новом Пазару

Задужбина је основана пре четири године, а хуманитарни рад Нићифоровић је започео још 1999. године, у сарадњи са супругом Шантал и пријатељима из Француске, кроз Асоцијацију „Сена и Сава“. За 19 година преко ове Асоцијације, бесповратно, подељено је преко 5.900 стипендија у износу од преко 200.000 евра.

И ове године наградни фонд од 12.000 евра, одлуком Управног одбора Задужбине, подељен је успешним ученицима и ученицама и њиховим наставницима, хуманитарним организацијама и појединцима, образовним и културним институцијама.

Међу добитницима велике награде оснивача ове године је и Милева Малешић, директорка Телевизије Форум, оснивачица Форума жена Пријепоља и главна и одговорна уредница ревије „Савиндан“ Милешевског културног клуба „СветиСава“. Награда за резултате постигнуте на републичким такмичењима припала је и Ивони Дучић, ученици 4. разреда Техничке школе у Пријепољу.

 

Девиза Асоцијације “Сена и Сава“, која у оквиру Задужбине, стипендира ученике и студенте, је „Ми помажемо данас – ти памти и сутра узврати слабијем од себе“.Многи стипендисти, сада доктори наука, настављају да помажу Задужбину.

Задужбина Родољуб Нићифоровић ученицима и ученицима основних и средњих школа из Новог Пазара даривала је дан са писцем и дечијим аниматором Тоде Николетићем, а за све што чини за грађане и грађанке Новог Пазара захвалио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци