SHARE

Како смо сазнали од директора пријепољске фирме „Бетон“ Родољуба Вукојевића, која је подизвођач радова на санацији обалоутврде , у току су припремни радови на измештању и чишћењу корита како би се поправила пропала обалоутврда на преосталом делу Милешевке у дужини од 500 метара. У петак се у Пријепоље очекује долазак надзорног органа из Јавног предузећа „Србија воде“, који је инвеститор овог пројекта  и представника извођача радова, фирме „Југокоп-Подриње“ из Шапца и тада би званично требало да почну радови, започети прошле године. Од 1.300 метара, колико је пројектом „Хитни санациони радови на објектима за заштиту вода“ предвиђено да се уради, у претходна два покушаја санирано је око 800 метара.

Радови на санацији обалоутврде корита Милешевке од Ушћа до Болнице почели су у октобру прошле године, али су због лоших временских услова и високог водостаја Милешевке убрзо прекинути. Санација је поново настављена у априлу ове године, али је и овог пута, након само месец и по дана, поново прекинута, сада због недостатка новца. Како смо тада сазнали од пословође радова, корито Милешевке је оштећено и више него што се могло претпоставити па је 8, 4 милона динара, колика је укупна вредност пројекта, била довољна да се уради само око 800 метара деонице. Незванично, због великих оштећења, процена је да ће за завршетак радова бити потребно још толико новца.

Са радовима  се опет креће у време када се очекује кишни период, а самим тим и повећање водостаја Милешевке. Да ли ће овај пут бити трећа срећа, како наш народ каже, или ће санација корита Милешевке поново бити прекинута, време ће показати.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY